Wednesday, February 9, 2011

pendengar setia yang bermasalah...!?

tiap kali melepak...
tiap kali bersantai...
tiap kali telefon berdering...

"aku ada masalah ni... aku tau ko sudi dengar...!!"

"alang alang dah melepak... apa kata ko dengar masalah aku kejap...!!"

"lama gak tak jumpa ko... mau dekat setahun... wei... aku ada masalah ni...!!"

"banyak masalah ni aku nak citer kat ko... ko la pendengar yang setia... kan bagus kalo aku just cool macam ko je...!!"

hmmm... aku la pendengar yang setia...!?


tapi bila malam weekend menjelma...
aku plak mula bermasalah...

"wahai harimau yang bersembunyi di sebalik pokok kelapa... apa kata ko tolong dengar masalah aku... aku punya banyak masalah tapi adakah orang lain ada bertanya tentang adakah aku bermasalah...!? sebaliknya sibuk bercerita masalah diorang kepada aku...!?

P/S: hipokritkah aku selama ini...!?

2 comments:

ghost writer said...

ko dah dengar masalah aku belum..?hahaha!

menjadi pendengar yang terbaik itu lebih bagus dari ko menjadi pencerita yang terburuk...

Rangsum Tempur said...

ghost > bagus ayat ko yang akhir tu.... thumbs up...!!